Wie zijn de bijlesdocenten van StudyWorks?

StudyWorks heeft ruim vijftienhonderd bijlesdocenten in dienst. Docenten, begeleiders, bijlescoaches: hoe u ze ook wilt noemen, StudyWorks is enorm trots op ze. Onze bijlesdocenten wonen verspreid in heel Nederland en daardoor kan StudyWorks bijles bieden aan alle scholieren in ons land. Elk van onze bijlescoaches is uniek en beschikt over vaardigheden en specialiteiten waarop de coach door onze recruitmentafdeling handmatig is geselecteerd.

De unieke vaardigheden en specialiteiten van onze bijlesdocenten matchen wij met de interesses en voorkeuren van de leerling. Achter de schermen bij StudyWorks staat een heel team klaar om de beste match tussen leerling en bijlescoach te maken. Wij geloven dat een goede match de kwaliteit van de bijlessen verhoogt.

Een bijlescoach van StudyWorks: méér dan alleen een docent

Wij geloven dat een geslaagde bijles verder gaat dan alleen het behalen van goede resultaten. Maar hoe zorgen we ervoor dat de bijles dan ook echt meer wordt dan alleen leerstof stampen?

Tot nu toe hebben we het gehad over onze bijlesdocenten. Maar eigenlijk spreken we bij StudyWorks liever van bijlescoaches. Want een coach is namelijk een deel van een team - en de coach en uw kind vormen samen dat team. Het einddoel van dit team? Dat is het behalen van betere schoolresultaten en een frisse motivatie voor school! De coach heeft de kennis en uw kind heeft de leerwens, maar samen moeten ze ervoor zorgen dat de schoolresultaten verbeterd moeten worden. Maar om de schoolresultaten te kunnen verbeteren moet ook het zelfvertrouwen, de zelfstandigheid, werkhouding en de motivatie van uw kind aangesterkt worden. Een goede bijles is meer dan alleen het overdragen van kennis, want goede begeleiding is minstens net zo belangrijk. Door intensieve coaching ontstaat er een leuke band tussen uw kind en de bijlescoach - en leren met iemand met wie je op je gemak voelt is natuurlijk wel zo prettig. Bijles moet meer zijn dan stampen: het moet simpelweg ook leuk zijn. En onze bijlescoaches zijn het daar stuk voor stuk mee eens!

Bij StudyWorks is uw kind verzekerd van...

  • Bijles in een vertrouwde omgeving
  • Bijles aan huis, of compleet online
  • Flexibel in te plannen - dus wanneer het uitkomt
  • Enthousiaste bijlescoaches mét ervaring
  • Bijles op maat, van hoge kwaliteit
  • Effectieve hulp met de lesstof
  • Vrijblijvend inschrijven
Vrijblijvend aanmelden

StudyWorks is actief in heel Nederland

Wie zijn onze bijlescoaches?

Ons netwerk van bijlescoaches bestaat uit vakspecialisten en studenten die allemaal dezelfde passie delen voor het onderwijzen en begeleiden van hun leerlingen. Wie zijn deze vakspecialisten en studenten?

  • Vakspecialisten

StudyWorks heeft vakspecialisten in dienst als bijlescoach. Maar wie zijn dit? Dit zijn vaak docenten en oud-docenten, maar ook mensen die werkzaam zijn in een gerelateerde branche of die over actuele vakkennis beschikken. Dit kunnen mensen zijn die inmiddels met pensioen zijn, maar bijvoorbeeld altijd als vertaler Duits werkzaam zijn geweest.

  • Studenten

Het grootste deel van onze bijlescoaches is student. Alle studenten in dienst bij StudyWorks hebben een vwo-diploma of studeren aan het HBO of een universiteit. Daarnaast checken wij altijd of zij een ruime voldoende gehaald voor de vakken waarin zij bijles geven. Alleen onder deze voorwaarden mogen studenten bijles geven bij StudyWorks. Onder de bijlescoaches zijn ook pabo-studenten en studenten die een docentenopleiding volgen. Alle coaches begrijpen de stof goed omdat zij dagelijks bezig zijn met de lesstof en het leerproces. Daarom kunnen zij hun leerlingen begeleiden als geen ander.

Hoe worden onze bijlescoaches geselecteerd?

Wij vinden de kwaliteit van onze bijlescoaches erg belangrijk. Daarom worden onze bijlescoaches individueel en vakkundig geselecteerd door onze recruitmentafdeling. Zij selecteren de coaches op sociale vaardigheden, persoonlijke kwaliteiten en hun bekwaamheid om de lesstof goed over te brengen. Dit doen we aan de hand van een persoonlijk kennismakingsgesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek peilen we tevens hoe prettig de bijlescoaches in spé in de omgang zijn.

Hoe trainen wij onze bijlescoaches?

Voordat de coaches bij StudyWorks aan de slag kunnen volgen zij eerst onze bijlestraining die hen optimaal voorbereidt voor de bijlessen. In deze training leren zij hoe ze in kunnen spelen op de unieke leerwensen van hun leerlingen, hoe ze leerplannen moeten opstellen en hoe ze hun leerlingen moeten motiveren. Ook geven wij onze coaches mee dat het belangrijk is dat de leerling zich op zijn of haar gemak voelt, zodat de bijles door zowel de leerling als de bijlescoach als prettig wordt ervaren. Het maken van een praatje of zoeken naar een gemeenschappelijke interesse doet wonderen voor het vertrouwen en de sfeer tijdens de bijles. Als de sfeer prettig is voelt uw kind minder de drempel om aan te geven waar hij of zij moeite mee heeft. Zo wordt de hulpvraag sneller in beeld gebracht en kan er een goed plan van aanpak worden gemaakt.

Meet the bijlescoaches

Maak kennis met onze bijlescoaches Willem en Erin. Zij vertellen over hun ervaringen als bijlescoach en wat zij vinden dat een bijles écht goed maakt.

Vrijblijvend aanmelden

Studenten

Hieronder ziet u een aantal profielen van studenten uit ons netwerk van bijlescoaches.

Bijlescoach Sabine

Leeftijd: 21
Studie: Bachelor Scheikunde (Universiteit Utrecht)
Bijlesvakken: Scheikunde, Natuurkunde en Wiskunde A/B

Ik geef al een paar jaar bijles en het blijft leuk wanneer een leerling de stof begint te begrijpen. Je ziet snel groei bij de leerlingen als ze de extra aandacht krijgen die ze nodig hebben. Het is leuk als ik een berichtje krijg dat mijn leerling weer een voldoende heeft gehaald. Hierdoor vind ik het heel dankbaar werk, en voel ik echt dat mijn bijles een verschil maakt.

Heeft u nog vragen? StudyWorks helpt u graag voor bijles aan huis of online

Bijlescoach André

Leeftijd: 24
Studie: Master Politicologie
Bijlesvakken: Maatschappijleer en geschiedenis

Ik vind het leuk om leerlingen te helpen een plan te maken en meer overzicht te krijgen. Goede en betrokken begeleiding maakt het verschil tussen een voldoende of onvoldoende - dat geldt voor ieder schoolvak. Als je vervolgens ziet dat ze écht vooruitgang boeken is dat geweldig. Het is fijn om waardering van mijn leerlingen te krijgen voor wat we hebben bereikt.

Heeft u nog vragen? StudyWorks helpt u graag voor bijles aan huis of online

Vakspecialisten

Hieronder ziet u een aantal profielen van vakspecialisten uit ons netwerk van bijlescoaches.

Bijlescoach Paul

Leeftijd: 32 jaar
Vakgebied: Middelbaar onderwijs (vmbo en havo)
Vakken: Nederlands en Engels

Voor de klas staan vind ik leuk, maar soms is het erg hectisch. Daarom werk ik parttime en geef ik bijles ernaast. In de bijlessen kan ik leerlingen die daar behoefte aan hebben het beetje extra hulp geven waar op school vaak geen tijd voor is. De persoonlijke begeleiding tijdens de bijles ervaren zowel mijn leerlingen als ik zelf als erg prettig.
.

Heeft u nog vragen? StudyWorks helpt u graag voor bijles aan huis of online

Bijlescoach Maud

Leeftijd: 30 jaar
Vakgebied: Industrieel ontwerpen
Vakken: Natuurkunde, Wiskunde A/B

Ik ben industrieel ontwerper maar ik mis soms het beetje contact met mensen. Daarom geef ik een paar keren per maand bijles. Ik haal voldoening uit het verder helpen van leerlingen. Meestal hebben mijn leerlingen voornamelijk wat extra motivatie nodig. Als dat er is komt het snappen van de lesstof vaak vanzelf. Het allermooiste vind ik het 'aha' moment, wanneer het kwartje bij de leerling valt.

Heeft u nog vragen? StudyWorks helpt u graag voor bijles aan huis of online

Wilt u nog even overleggen?

Laat uw gegevens achter, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.