Wanneer is huiswerkbegeleiding nodig?

Heeft uw kind moeite bij het effectief maken van huiswerk? Blijft die stapel huiswerk alleen maar groeien en komt uw kind niet meer toe aan het leren voor andere vakken? Dan is huiswerkbegeleiding een goede oplossing. Op veel scholen wordt de huiswerklast ieder schooljaar opgehoogd. Dat houdt leerlingen wel bezig met de lesstof, maar vaak heeft dit een tegenovergesteld effect. Veel scholieren komen hierdoor maar in beperkte mate toe aan andere schoolzaken. Huiswerkbegeleiding is het antwoord voor alle scholieren die door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Ondersteund door een goede huiswerkcoach van StudyWorks kan iedere scholier weer overzicht krijgen op zijn of haar schoolwerk. Zo wordt school weer iets om naar uit te kijken en blijft er meer tijd over voor belangrijkere en leukere dingen.

Wie geeft de huiswerkbegeleiding van StudyWorks?

De huiswerkbegeleiding van StudyWorks wordt gegeven door een groot aantal aan gedreven en didactisch onderlegde bijlesdocenten. Bij StudyWorks spreken we echter liever over bijlescoaches omdat uw kind en onze bijlescoach samen een team maken. De doelstellingen van dit team: betere cijfers behalen op school, het verbeteren van de motivatie en de werkhouding en het creëren van meer zelfvertrouwen bij uw kind! Met behulp van een speciaal leerplan en de schoolboeken van uw kind gaat de coach uw kind ondersteunen met het maken van het huiswerk. Ook geven zij handige tips en vaardigheden mee zodat uw kind voortaan zelf overzicht kan houden en juiste prioriteiten kan stellen. Alle onze huiswerkcoaches zijn intern opgeleid en weten hoe ze uw kind het best kunnen assisteren. De coaches van StudyWorks zijn beschikbaar voor uw kind in heel Nederland – een coach is dus nooit ver weg. Bij StudyWorks vinden we dat er een goede klik moet zijn tussen uw kind en onze bijlescoach. Huiswerk maken met een vertrouwd persoon is immers wel zo prettig en ook nog eens effectief. Wanneer u uw kind aanmeldt voor huiswerkbegeleiding van StudyWorks kan er al binnen 48 uur een geschikte bijlescoach gevonden worden. Ook bij speciale leerwensen of bijzondere omstandigheden zijn er coaches die geschikt zijn om daarmee om te gaan.

Vrijblijvend aanmelden

Huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining - wat is het verschil?

Bij StudyWorks bieden we verschillende vormen van ondersteuning voor school aan. Ieder kind heeft een andere leerwens en wij vinden dan ook dat iedere vorm van ondersteuning tot de beschikking dient te zijn. Als uw kind moeite heeft met overzicht houden op de hoeveelheid huiswerk is huiswerkbegeleiding een goede keuze. Dan helpt onze coach bij het slim inplannen van het huiswerk en het behapbaar maken van de leerstof. Ook leert onze coach uw kind om zichzelf te motiveren en leuke manieren om het huiswerk weer uitdagend te maken in plaats van een vervelende verplichting. Bijles aan huis is voor alle leerlingen die met bepaald schoolvak moeite hebben en hier speciale begeleiding in willen hebben. En ten slotte bieden we examentraining aan voor alle scholieren die extra hulp willen bij het leren voor de examens. Hier zal in een korte tijd alle belangrijke vakinhoudelijke examenstof en vaardigheden worden getraind. Maar afgezien van de inhoud lijken bij StudyWorks huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining erg op elkaar. Waar uw kind ook behoefte aan heeft, uw kind krijgt te allen tijde persoonlijke begeleiding van een leuke en ervaren studiecoach. Omdat onze diensten uiteindelijk gaan om persoonlijke begeleiding op maat betaalt u ook niets extra voor huiswerkbegeleiding, examentraining of bijles aan huis. Al onze diensten kunnen ook online plaatsvinden. Bij online huiswerkbegeleiding, online bijles en online examentraining krijgt uw kind dezelfde persoonlijke ondersteuning, maar dan via het internet.

Hoe werkt de bijles van StudyWorks?

1. Vertel ons waarmee de bijlescoaches van StudyWorks uw kind kunnen helpen

2. Wij gaan direct op zoek naar een geschikte bijlescoach voor de leerwensen van uw kind

3. De bijles kan beginnen! Onze coach maakt met uw kind een persoonlijk leerplan, en zo komen voldoendes weer in zicht!

Onze succesverhalen

Leerling: Luc (8)

Luc had op de basisschool weinig zorgen. Waarom zou hij, Luc was immers nog maar negen jaar oud. Maar in groep 5 kreeg hij toch wat moeite met spelling. Bij dit vak komen steeds meer moeilijke regeltjes en bijzondere uitzonderingen om de hoek kijken, iets waar Luc moeite mee had. Het huiswerk kreeg hij vaak maar met moeite af en op zijn rapport kwam al snel een matig cijfer te staan. Luc zit op een grote basisschool en helaas had zijn meester niet genoeg tijd om de extra ondersteuning te bieden die nodig was. Luc zijn ouders besloten daarom om huiswerkbegeleiding van StudyWorks in te schakelen. Wij stuurden huiswerkcoach Maxine (19) op pad om hem te helpen. Maxine zag snel dat Luc, ondanks goede bedoelingen, niet heel handig te werk ging. Zo besloot hij vrijwel altijd het meest moeilijke huiswerk als eerste op te pakken. Hierdoor was hij zo moe en verslagen dat zijn andere huiswerk nóg moeilijker werd. Maxine leerde hem handige tips om de werklast in hapklare brokken op te delen, zodat hij weer puf had voor dat moeilijke huiswerk voor spelling. Ook bracht Maxine Luc bij hoe hij zelf meer overzicht over zijn schoolwerk en cijfers kon houden. Met de huiswerkbegeleiding werd het behalen van een voor spelling had Luc een peulenschilletje. Dankjewel, Maxine!

Huiswerkcoach: Thom (20)

Huiswerkcoach Thom is nu twee jaar al actief bij StudyWorks. Hij heeft bijles en examentraining gegeven maar haalt zelf het meeste voldoening uit het geven van huiswerkbegeleiding. Zelf studeert hij economie op de hogeschool dus heeft hij zelf genoeg huiswerk om goed te plannen. Dat gaat hem erg goed af dus vindt hij het leuk om zijn planvaardigheden aan anderen door te geven.

"Huiswerkbegeleiding vind ik persoonlijk het leukst om te geven. Huiswerk maken moet iedere leerling tenslotte iedere dag, dus heb ik het gevoel dat ik hen hier het meeste mee help. Vaak komt het probleem niet eens door een gebrek aan kennis of motivatie, want veel scholieren willen gewoon over aan het eind van het jaar. Veel leerlingen hebben gewoon nooit geleerd hoe ze iets slim moeten oppakken en wanneer ze om extra hulp moeten vragen. Dan gaan ze te lang door met worstelen en dan wordt het huiswerk erg vervelend. Gelukkig heb ik al veel kinderen kunnen helpen inzien dat leren prima te doen is. Zolang je maar systematisch te werk gaat en effectief om hulp vraagt, kan iedereen wat leren!"

Deze ouders gingen u voor

"Wij waren in eerste instantie sceptisch omdat de bijlescoach zelf nog maar net voor zijn eindexamen VWO was geslaagd. Hij heeft ons echter aangenaam verrast met het snelle resultaat. Onze dochter (4 HAVO) had erg veel moeite met het vak economie en haalde telkens flinke onvoldoendes. Na 3 bijlessen van coach Pepijn haalde ze voor haar nieuwe toets maar liefst een 7,5! Kortom, Pepijn heeft het uitstekend gedaan!"
Martin Blaak
Martin Blaak Vader van Sophie, Amersfoort
“Ik weet wel dat ik niet zo goed ben in natuurkunde, maar dat wil niet zeggen dat ik er geen hogere cijfers voor kan halen. Met mijn bijlescoach Eric kan ik iedere week oefenen met de stof. Wat ik heel prettig vind is dat ik op een manier word geholpen waar ik ook echt wat aan heb. Dat mis ik op school dus een beetje. Maar mijn cijfers zijn door de bijles heel veel beter geworden!”
Cecile Willebrands
Cecile Willebrands Cecile, 4 VWO, Hilversum
“Mijn dochter (Nicolien) zit in de tweede klas van de havo en heeft sinds een jaar bijles van StudyWorks. Dat er iemand langskomt om bijles te geven, werkt als een goede stok achter de deur. Mijn dochter vindt het prettig dat ik mij even niet met het schoolwerk hoef te bemoeien! Bovendien weet de coach van Nicolien precies wat er wordt gevraagd op school. De cijfers zijn nu een stuk beter en ik kan erop vertrouwen dat het schoolwerk netjes gedaan wordt.”
Nienke Balk
Nienke Balk Moeder van Nicolien, Utrecht
“StudyWorks geeft ook bijles in Den Haag. Vroeger had ik nog klassikale bijles omdat ik bij mijn moeder woon maar nu zijn mijn cijfers pas vooruit gegaan. Sommige vakken kan ik moeilijk in de klas oefenen. Het fijne vind ik dat StudyWorks ook online bijles geeft voor wanneer ik bij mijn vader ben."
Thomas Somers
Thomas Somers Engels, 3 vmbo, Den Haag
“Speciaal voor het examen hebben wij onze zoon een pakket examentraining 'cadeau gedaan'. Het heeft veel rust opgeleverd en het is ook fijn dat er veel aandacht besteed is aan het zoeken naar een goede bijlesdocent. Wij wilden graag een vrouwelijke coach uit de buurt, en die kregen we ook. Supergoed en snel geregeld.”
Hester Wouters
Hester Wouters Moeder van Daan, Soest
“Ik kan me niet zo goed concentreren in de les. Dat is niet meteen een probleem, maar dat kan het wel worden ik daardoor niet overga. Bij StudyWorks hebben ze ook coaches die daar speciaal voor geleerd hebben. Bijlescoach Timo heeft mij allerlei oefeningen en ezelsbruggetjes aangeleerd zodat ik de stof wel kan onthouden. Nu gaat het goed.”
Lotte van Renselaar
Lotte van Renselaar Wiskunde, havo 4, Gouda

Heeft u nog vragen?

Wellicht staat uw vraag tussen onze veelgestelde vragen!

Staat uw vraag er niet tussen? Wij helpen u graag verder.

info@studyworks.nl
06 400 99 616


Whats

contacteer sfeer afbeelding

Sary
Hoofd Planning

Wij zorgen voor een geschikte coach in uw woonplaats

Huiswerkbegeleiding van Maaike

Zelf vond ik huiswerk op school nooit zo erg. Maar ik weet dat er veel scholieren zijn die het erg vervelend vinden. Ik vind het leuk en belangrijk werk om mijn kennis van huiswerk plannen en maken aan anderen door te geven.

Geïnteresseerd?
Laat ons u overtuigen.

U kunt hier uw gegevens invoeren
dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.