Stichting leergeld
Wat is Stichting leergeld?
Stichting Leergeld is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor kinderen van 4 tot 18 jaar die vanwege financiële redenen niet kunnen deelnemen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenoten gebruikelijk zijn, zoals schoolreisjes, muzieklessen en bijlessen. Het doel van Stichting Leergeld is om deze kinderen de mogelijkheid te bieden toch mee te doen door de kosten van deze activiteiten te vergoeden als ouders of verzorgers dit niet kunnen betalen. Hiermee wordt voorkomen dat kinderen sociaal buitengesloten raken omdat ze niet kunnen deelnemen aan activiteiten met hun leeftijdsgenoten.
De inkomensgrens voor ondersteuning van Stichting Leergeld kan variëren, maar vaak komen gezinnen met een inkomen tussen 120% en 150% van het sociaal minimum in aanmerking. Stichting Leergeld beoordeelt aanvragen op basis van de gehele gezinssituatie, inclusief inkomen en uitgaven, om een compleet beeld te krijgen.
Wie maken aanspraak op Leergeld?
Gezinnen in de volgende situaties kunnen mogelijk hulp krijgen van Stichting Leergeld:
- Gezinnen met een bijstandsuitkering: Deze gezinnen leven vaak rond het sociaal minimum en kunnen de extra kosten voor hun kinderen niet bekostigen.
- Werkende armen: Gezinnen waar ten minste één ouder werkt, maar het gezinsinkomen blijft laag.
- Zelfstandigen met financiële problemen: Zelfstandige ondernemers die financiële tegenslagen hebben gehad, zoals faillissement of een sterk gedaald inkomen.
Gezinnen met een stabiel inkomen dat ruim boven het sociaal minimum ligt, of met voldoende spaargeld of andere financiële middelen, komen waarschijnlijk niet in aanmerking voor hulp.
Wij staan klaar om te helpen bij het aanvraagproces, maar raden aan om contact op te nemen met een lokale Leergeld-stichting om te zien of je in aanmerking komt. Elk geval wordt individueel beoordeeld.
Stapsgewijs leergeld aanvragen:
Stap 1: Ga naar de website
Ga naar de website van Stichting Leergeld. Vul jouw woonplaats in om de contactgegevens van jouw lokale Leergeld-stichting te vinden.
Stap 2: Doe een aanvraag
Neem contact op met jouw lokale Leergeld-stichting om een aanvraag in te dienen. Dit kan vaak via een formulier op de website, via e-mail of telefonisch.
Stap 3: Verzamel de benodigde documenten
Lever bewijs van jouw financiële situatie, zoals loonstroken of een bewijs van uitkering. Zorg dat je alle gevraagde documenten verzamelt.
Stap 4: Wacht op een reactie
Na het indienen van jouw aanvraag, beoordeelt Stichting Leergeld deze. Dit kan enige tijd duren (2 tot 6 weken), dus wees geduldig. Bij goedkeuring worden de kosten direct aan de organisatie betaald.
Stap 5: Blijf communiceren
Houd contact met Stichting Leergeld tijdens het proces. Bij vragen of problemen, neem contact met hen op.
Elke Leergeld-stichting wordt lokaal gerund, dus er kunnen kleine verschillen zijn in het proces. Neem daarom altijd rechtstreeks contact op met jouw lokale Leergeld-stichting voor de meest nauwkeurige informatie.
Meld je alvast aan voor onze bijles
Heb jij leergeld aangevraagd bij Stichting Leergeld en ben je alvast op zoek naar een geschikte bijlescoach? Meld je dan aan voor onze bijlessen door onderstaand formulier in te vullen. Geef bij de aanmelding aan dat je een aanvraag gaat doen of al hebt gedaan bij Stichting Leergeld. Wij zorgen dan dat je een offerte ontvangt die je moet delen met Stichting Leergeld.
Door je tijdig aan te melden, kunnen wij ook vast een bijlescoach zoeken die klaarstaat om te helpen zodra jouw aanvraag is goedgekeurd. Wij houden jouw aanvraag tot de goedkeuring apart zodat er geen kosten in rekening worden gebracht.
Meld je aan en boost je succes met persoonlijke bijles!
Begin vandaag nog en bouw aan betere cijfers en groter zelfvertrouwen (in de klas). Laat je gegevens achter en wij gaan direct op zoek naar een ervaren bijlescoach die bij jou past.
StudyWorks heeft ervoor kunnen zorgen dat mijn kinderen nu de juiste begeleiding bij het schoolwerk krijgen! Ik ben hartstikke tevreden, binnen één dag hadden ze een coach gevonden. Super!
Vader van Eva